Ruoholahden ala-asteen oppilaille pidettiin 26.11. Hokutoryu ju-jutsun tutustumispäivä. Päivän aikana koulun oppilaat pääsivät harjoittelemaan ju-jutsun perusteita Sensei Teresa Pentikäinen 4. Dan opetuksessa. Yhteensä päivän aikana Ju-jutsuklubin dojolla vieraili noin 260 oppilasta. Koululaisten ju-jutsupäivän järjestämisestä kiitos Tuomas Peltoselle, joka myös avusti Sensei Pentikäistä.


Brasilialaisen ju-jutsun SM-kilpailut käytiin 20-21.11.2021 Lempäälän Ideaparkissa. Ju-jutsuklubilta kilpailuihin osallistui iso joukkue, johon kuului sekä ensikertalaisia että kokeneita kisakonkareita. Sakari Räsäsen luotsaamaan joukkueeseen kuuluivat: Aleksi Luhtanen, Alexander Björklund, Arttu Lehtonen, Benjamin Murto, Dan Uussaari, Daniel Koski, Eelis Autio, Elli Puntila, Elmeri Joronen, Joanna Aganimov, Jouko Koskinen, Mikko Puuronen, Milena Raappana, Nathan Nylund, Nikita Tarutin, Nicolas Lempiäinen, Otto Hirvinen ja Varpu Vehomäki. Kaikki ottelivat hyvin ja saivat arvokasta kilpailukokemusta, mitaleille ylsivät seuraavat ottelijat:

BJJ SM-hopea:
Elli Puntila, purppura-, ruskea-, ja mustavyöt -64kg
Milena Raappana, valkovyöt -64kg
Varpu Vehomäki, valkovyöt -74kg
Benjamin Murto, sinivyöt -76kg
Aleksi Luhtanen, sinivyöt -100,5kg
Lisäksi hopealle ruskea- ja mustavöisten sarjassa -88,3kg, Ju-jutsuklubin BJJ valmentaja Jaakko Vilander.

BJJ SM-pronssi:
Eelis Autio, valkovyöt -64kg
Joanna Aganimov, valkovyöt -69kg
Nathan Nylund, sinivyöt -82,3kg
Otto Hirvinen, ruskea- ja mustavyöt -88,3kg

Paljon onnea ottelijoille ja valmentajille hienoista saavutuksista!
 

Valtakunnallisen Hokutoryu ju-jutsun syysleirin yhteydessä oli oma osuus junioreille. Päivä alkoi vyökokeilla, joissa seuran juniorit ansiokkaasti suorittivat uusia juniorivyöarvoja. Sensei Matti Väisänen 3. Dan ohjasi junioreiden harjoitukset. Väisänen, siviiliammatiltaankin opettaja, ohjasi harjoitukset suurella innolla ja ammattitaidolla. Väisästä avusti Ju-jutsuklubin junnuohjaajat. Vaikka junnujen päivä oli pitkä ja fyysisesti raskas, niin harjoitusten päätyttyä kaikkien kasvoilta loisti tyytyväisyys ja seuraavan leirin odotus. Seuraava valtakunnallinen junnuleiri on 5.3.2022 Riihimäellä, päivä kannattaa laittaa kalenteriin jo nyt!


Seuraavat Ju-jutsuklubilaiset korottivat Dan-arvoaan 6.11.2021 Hokutoryu syysleirin yhteydessä:

2. Dan
Juhani Hornborg
Pasi Oinonen

4. Dan
Marika Käenmäki

Onneksi olkoon!


Lähes kaksi vuotta odotettu tapahtuma, Hokutoryu ju-jutsun syysleiri 2021 pidettiin Riihimäellä, järjestelyistä vastasi Suomen Budokeskus ja leiripaikka oli Riihimäen urheilutalo. Leiriin osallistui noin 300 Suomalaista ju-jutsukaa, sekä muutamia myös Eestistä ja Norjasta. Leirillä harjoiteltiin Hokutoryu perustekniikoita, ohjelma oli suunniteltu siten, että myös ne, jotka olivat olleet pitkällä harjoitustauolla pystyivät suoriutumaan viikonlopun ohjelmasta.

Leirin kouluttajina olivat Suomalaiset Hokutoryu-kouluttajat, lisäksi leirin vierailevana kouluttajana oli Ottar Vassenden 6. Dan Norjasta. Leirin avajaisten yhteydessä oli myös vaikuttavat Dan-seremoniat, jossa uudet Hokutoryun mustat vyöt saivat vyönsä ja Dan-arvoa korottanet diplominsa.

Lauantai-iltana oli leiriläisten yhteinen illallinen Teatterihotellin ravintolassa, tilaisuudessa ei ollut mitään erityistä ohjelmaa, mutta paljon vapaata keskustelua ja yhdessäoloa. Ensi vuoden kevätleiri, joka on perinteiseen tapaan vyötekniikkaleiri, pidetään samassa paikassa 5-6.3.2021. Laittakaa kalenteriin!

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto auki arkisin klo 14.00-20.00