Ju-jutsuklubin Tuomas Peltonen suoritti kevään aikana Suomen Karateliiton yhdessä muiden lajiliittojen kanssa järjestämän kamppailulajien yhteisen VOK-1 tason junioriohjaajakoulutuksen. Koulutuksen sisältöön kuului mm. lasten ja nuoren liikunnan ja urheilun perusteet, yleinen liikuntakasvatus, lasten kehitysvaiheet, harjoitussuunnitelman laatiminen ja lajiosa.
Turvallisuustieteiden maisteri ja voimankäytön lehtori, Hanshi Risto Väntär 8. Dan piti koulutuksen itsepuolustuksen, hätävarjelun ja voimankäytön lainsäädännöllisistä oikeuksista ja perusteista ju-jutsuharrastajan näkökulmasta. Koulutustilaisuuteen osallistui Ju-jutsuklubin eritasoisia Hokutoryu ju-jutsukoita, valkoisesta mustaan vyöhön.


Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on päättänyt lopettaa tartuntatautilain 58g pykälän mukaisen liikuntatilojen sulun. Tämä tarkoittaa, että voimme ensi viikolla, maanantaina 3.5. alkaen käynnistää harjoitustoiminnan, kuitenkin voimassaolevia turvamääräyksiä noudattaen. Tartuntatautilain pykälä 58d jää voimaan ja koskee sisäliikuntatiloja henkilömäärästä riippumatta. Tämä tarkoittaa, että harjoitukset suunnitellaan siten, että harjoittelijat säilyttävät määrätyn etäisyyden toisiinsa.

Myös peruskurssit tullaan aloittamaan! Hokutoryu ju-jutsu, kickboxing ja kyokushin karaten peruskurssit alkavat myös 3.5. alkavalla viikolla, Kenjutsun peruskurssi alkaa 12.5.

Brassi ju-jutsua ei ole mahdollista harrastaa ilman kontaktia, joten ohjattujen harjoitusten ja peruskurssin alkamisesta tiedotetaan myöhemmin. Kilparyhmä, joka jää turvavälimääräysten ulkopuolelle jatkaa harjoittelua normaalisti. 

Harjoitusaikatauluissa tulee olemaan joitain muutoksia normaalista ja on mahdollista, että niitä edelleen muutetaan ennen juhannusta, mikäli rajoitustilanne muuttuu. Näillä ajoilla kuitenkin mennään juhannukseen saakka.

Peruskurssit:
Kickboxing alkaa ma 3.5 klo 17:00.
Harjoitusajat: ma klo 17:00-18:15 ja ke klo 17:00-18:00

Hokutoryu ju-jutsu alkaa ma 3.5 klo 18:15.
Harjoitusajat: ma klo 18:15-19:15 ja ke klo 18:00-19:15

Kyokushin karate alkaa ti 4.5 klo 19:15.
Harjoitusajat: to klo 19:15-20:45 ja su klo 19:00-20:30

Kenjutsu alkaa ke 12.5. klo 20:30. Harjoitusajat: ke klo 20:30-21:45 ja la klo 14:30-16:00 (la vain toukokuussa).
Peruskurssit päättyvät ennen juhannusta.

Aikuisten ohjatut harjoitukset Ju-jutsuklubin dojolla 3.5. lähtien:

Kickboxing: Ma klo 17:00-18:15 ja ke klo 17:00-18:00

Hokutoryu ju-jutsu:
Kelta-oranssit: Ti klo 18:00-19:15 ja pe klo 17:15-18:30
Vihreät ja ylemmät: Ma ja ke klo 19:15-20:30
Aamutreenit: Ke ja pe klo 7:30-8:30

Kyokushin karate: To klo 19:15-20:45 ja su klo 19:00-20:30

Kenjutsu alkaen 12.5: Ke klo 20:30 ja la klo 14:30-16:00 (la vain toukokuussa).

Kobudo: ma klo 20:30-22:00 ja pe klo 20:00-21:30.

Sisäharjoituksissa jatketaan samalla linjalla kuin syksyllä ennen harjoitustauon alkamista, lajien välinen surffailu ei ole mahdollista vaan jokainen voi harjoitella tällä hetkellä vain yhtä lajia, yhden ryhmän mukana. Kaapelitehtaalla on maskipakko yli 12-vuotiaille, joten nenää ja suuta peittävä maski tulee käyttää aina urheilusuorituksen ulkopuolella. Harjoitellessa saa halutessaan käyttää maskia tai visiiriä, mutta sitä ei vaadita.

Saliin mennään toimiston päädyn ovesta ja poistutaan kehäpäädyn ovesta. Pukuhuoneet ovat auki, mutta niiden käyttöä tulisi välttää, eli mikäli mahdollista, niin suihkussa käynti ja vaatteiden vaihto tulisi suorittaa kotona. Harjoituksiin tulee ilmoittautua etukäteen myClubissa.

Nähdään ensi viikolla!

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa liikuntatilojen sulkua tartuntatautilain pykälän 58g mukaisesti 2007 syntyneiltä ja sitä vanhemmilta 28.4.2021 saakka.

AVI:n määritelmän mukaan sulku ei kuitenkaan koske tavoitteellisesti harjoittelevia kilpaurheilijoita, käytännössä rajaus yksilöurheilussa tarkoittaa AVI:n määritelmän mukaan kansainväliseen menestykseen tähtäävää tavoitteellista toimintaa.

Ju-jutsuklubilta seuraavat urheilijat täyttävät kansainväliseen menestykseen tähtäävän tavoitteellisesti harjoittelevan urheilijan määritelmän ja ovat oikeutettuja harjoittamaan lajiaan harjoitusohjelmansa mukaisesti:

Hokutoryu ju-jutsu:
Eeva Pohto
Nina Muukkonen
Tuure Toivola
valmentaja: Matti Väisänen

Potkunyrkkeily ja nyrkkeily:
Mirja Pulli
Ida Flink
valmentajat: Albert Cohen ja Veli-Matti Välimäki

Brasilialainen ju-jutsu:
Benjamin Murto
Jaakko Vilander
Jarno Vepsäläinen
Jouko Koskinen
Juan de Dios Magdaleno
Pasi Murto
Tuomas Kokkonen
valmentajat: Jari Pere, Sakari Räsänen, Ben Granfelt ja Yauhen Aheichyk

Kyokushin karate:
Julius Raatikainen
Tomasz Tracewski
valmentajat: Kimmo Myllymäki & Arto Roine

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tänään määrännyt, että päivitetyn tartuntatautilain pykälän 58g mukaisesti Helsingissä kaikki joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat suljetaan määräajaksi 1-14.4.2021. Vain 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien harjoitukset jatkuvat normaalisti. Aikaisemmin sulkemismääräys on koskenut kaupungin tiloja, mutta lakimuutoksen myötä se on nyt laajennettu koskemaan myös yksityisiä tiloja.

Tämä tarkoittaa, että seuraavan kahden viikon aikana sali on 2007 ja aiemmin syntyneiltä täysin suljettu, myös omatoiminen harjoittelu salissa on kielletty. Tämä ei ole suositus tai toive vaan viranomaisen antama, lakiin perustuva, velvoittava määräys, joten jokaisen meistä on sitä pakko noudattaa.

Määräykseen tekee kuitenkin poikkeuksen vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten harrastustoiminta, junnu ju-jutsu ja junnu BJJ harjoitukset jatkuvat normaalisti, mutta kuitenkin ilman kontaktia. Harjoituksiin ei valitettavasti voi osallistua sellaiset ryhmiin kuuluvat juniorit, jotka ovat syntyneet vuonna 2007 tai aiemmin, tämä koskee myös samaan perheeseen kuuluvia eri-ikäisiä lapsia. Pyydämme, että juniorit saapuvat harjoituksiin juuri ennen harjoitusten alkamista, saliin ei ole mahdollista mennä omatoimisesti ennen harjoituksen alkua.

Tämä on meille kaikille todella valitettavaa ja ikävää, mutta kyllä me tämä kestetään. Nyt emme voi kun toivoa, että rajoitukset purevat ja epidemiatilanne paranee, niin että kahden viikon kuluttua rajoitukset voidaan purkaa. Tehdään kaikki omalta osaltamme parhaamme, jotta emme pahenna ongelmaa!

Ystävällisin terveisin, Helsingin ju-jutsuklubi / Natalia

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto auki arkisin klo 14.00-20.00