Hanshi Timo Hirvonen, 8. Dan, vieraili vanhassa asuinpaikassaan USA:n Virginian Norfolkissa/Virginia Beachillä ja siellä olevalla Tom Poeyn kamppailusalilla. Tom Poeyllä on monipuolinen kamppailutausta, mm. karatessa ja kickboxingissa. Hän aloitti Hokutoryu ju-jutsun Hanshi Hirvosen johdolla 15 vuotta sitten. Harjoitusten jälkeen Hanshi Timo Hirvonen luovutti Soke Auvo Niinikedon valtuuttamana Sensei Tom Poeylle Hokutoryu ju-jutsun 2. Danin diplomin.


Ju-jutsuklubin Jari Huuskonen on suorittanut Suomen Karateliiton yhdessä muiden kamppailulajiliittojen kanssa järjestämän virallisen 2-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK2). 2-tasolla ohjaaja osaa suunnitella, ohjata ja arvioida harjoitusvuoden laadukkaasti sille kohderyhmälle, jonka parissa hän toimii. Huuskonen on suuntautunut aikuisharrastajien ohjaajaksi. Koulutuksen laajuus oli 100h ja siihen sisältyi seuraavat teemat: urheilijan fyysisten ominaisuuksien kehittäminen ja testaus, lajianalyysi ja valmennuksen ohjelmointi, pedagogiset taidot ja taitovalmennus, psyykkinen valmennus ja vuorovaikutus, valmennuksen etiikka, ravitsemus ja terveyden edistäminen sekä toimintaympäristön ja valmentajan oman toiminnan kehittäminen. Paljon onnea koulutuksen suorittamisesta!
Suomen Olympiakomitea järjesti lauantaina 16.9. maksuttoman, koko perheen Olympiapäivä-tapahtuman Helsingissä, Olympiastadionilla. Päivän aikana Olympiakomitean eri lajit pitivät näytöksiä ja osallistujat pääsivät kokeilemaan lajeja lajipisteillä. Ju-jutsuklubin Hokutoryu ju-jutsukat olivat paikalla Suomen Karateliiton kanssa ja lajipisteellä halukkailla oli mahdollisuus tutustua Hokutoryu ju-jutsuun matalalla kynnyksellä.

Päivän kohokohta oli Hokutoryu ju-jutsun lajinäytös, joka pidettiin tapahtuman päälavalla, Olympiastadionin kentällä. Näytökseen osallistuivat Timo Leikola 4. Dan, Timo Purmonen 3. Dan, Markus Saroniemi, Eeva Pohto, Andrii Yedamenko ja Niko Snällström. Näytöstä oli kerääntynyt seuraamaan runsaslukuinen yleisö ja näyttävän esityksen jälkeen aplodit raikuivat. Päivä oli todella onnistunut ja useampi juniori-ikäinen ilmoitti lajikokeilun jälkeen löytäneensä uuden harrastuksen!


World Ju-jitsu Federation ja Pohjois-Irlannin Ju-jitsu Federation järjestivät mahtavan ju-jutsuleirin Belfastissa, tapahtuma oli samalla Irlannin ju-jitsujohtajan ja pääkouluttajan David Toneyn 60v. juhlaleiri. Leiriin osallistui noin 350 junioria ja lähes 400 aikuista ju-jutsukaa. Osallistujia oli saapunut Irlannin ja Britannian lisäksi Ranskasta, Puolasta, Saksasta, Unkarista, Hollannista ja Australiasta. Suomea edustivat leirin kouluttajina toimineet A. Niiniketo 10. Dan, Risto Väntär 8. Dan ja Kimmo Tenhunen 7. Dan. Kuten tällaisissa suurissa ja arvokkaissa tapahtumilla tapana, niin täällä myös myönnettiin uusia korkeita vyöarvoja, joista korkein, 9. Dan myönnettiin David Toneylle.

Suomalaiset ohjasivat harjoituksia kaikille vyöasteille, Soke Niiniketo kuitenkin vain kolme harjoitusta mustille vöille (6. Dan ja ylemmät, 4-5. Dan ja 2-3. Dan). Leirillä työskenteli suuri joukko vapaaehtoisia ju-jutsukoita; autonkuljettajina, oppaina ja toimitsijoina, he huolehtivat siitä, että vierailla, erityisesti kansainvälisillä vierailla oli kaikki hyvin. Tapahtuma juhlaillallisineen oli upeasti ja ammattimaisesti järjestetty.
Ju-jutsuklubin Julia Johnsson otteli menestyksekkäästi Kokkolan Kahakka Fight 4-potkunyrkkeilytapahtumassa 9.9. Johnsson kohtasi NHB Iisalmen Virpi Hirvosen ja voitti ottelun 3-0. Lisäksi hänet palkittiin tapahtuman parhaana naisottelijana. Johnssonin valmentaja on Kim Gylling. Paljon onnea!

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto on auki arkisin klo 14.00-20.00