Junnu-jutsu - Yleistä

Juniori ju-jutsu on sovellettu 7-14 vuotiaille harrastajille, harjoitteista on poistettu tämän ikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Tavoitteena on että lapsi ja nuori saa perusvalmiudet myöhempää ju-jutsuharjoittelua varten ja omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan ju-jutsun parissa. Junioriohjaajien koulutuksesta vastaa lastentarhaopettaja Kimmo Tenhunen, 7. danin mustavyö. Ohjaajia koulutetaan myös mm. ensiavussa.

Harjoittelu
Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, jossa opitaan lajin perustaidot ja kehitetään fyysistä kuntoa. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista, harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallinta, -tietoisuutta ja keskittymiskykyä. Harjoittelu tapahtuu pareittain ja ryhmissä, joten harjoitusta saa myös sosiaalinen kehittyminen.

Varusteet
Peruskurssin voi aloittaa sisäliikuntaan sopivalla vaatetuksella, harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Kurssin aikana harjoittelijoille tulee hankkia lajinomainen valkoinen harjoituspuku (ju-jutsugi). Jokaisen harjoittelijan tulee pestä jalkansa ennen harjoitustilaan (dojolle) siirtymistä, pukuhuoneesta dojolle siirtymiseen on hyvä hankkia sisäsandaalit tai vastaavat. Varusteitten tulee olla puhtaita ja asiallisia, pitkät hiukset sidottuna, kynnet tulee leikata ja korut, kellot otettava pois. Harjoittelijoilla tulee olla myös vaihtovaatteet ja suihkuvarusteet mukana, pukukaappia varten riippulukko, juomapullo on myös hyvä olla mukana.

Käyttäytyminen
Ju-jutsun perinteiden mukaan peruskurssilla opetetaan lajinomainen etiketti ja sitä ylläpidetään läpi ju-jutsuharratuksen. Etiketin perusajatus on lajin, opettajan (sensein, mustavyön tai sempain, vanhemman), dojon ja harjoituskumppanien kunnioittaminen. Siisteys kuluu oleellisena osana japanilaisen perinteen omaavaan Hokutoryun, joten dojolla ei saa juoda tai syödä ja sinne tuodut henkilökohtaiset tavarat siistissä järjestyksessä. Ohjaajat vastaavat etikettiä koskeviin kysymyksiin. Puhumista tulee välttää jotta keskittymiskyky säilyisi läpi koko harjoitusajan. Ohjaajat ovat vastuussa harjoituksesta ja junioreista, näin ollen, sieltä ei saa poistua ilman lupaa.

Kilpailut ja leirit
Helsingin Ju-Jusuklubi järjestää junioreille salin sisäisiä Hokutoryu kilpailuja, osanotto vapaaehtoista, ks. juniorikilpailusäännöt. Junioreille järjestetään vuosittain SM-kilpailut sekä kansallisia leirejä, joissa tavataan muita harrastajia, vietetään hauskaa aikaa ju-jutsun merkeissä. Lisätietoja saa klubin toimistosta.

Vakuutus
Helsingin Ju-Jujutsuklubi ei ole vakuuttanut harjoittelijoitaan, joten jokaisen on hyvä tarkistaa, että vapaa-ajan vakuutus kattaa kamppailulajit. Suomen Karateliiton internetsivuilta, www.kareteliitto.fi, löytyy kamppailulajeille räätälöity vakuutus vaihtoehto. Kilpailuihin osallistuvilla on oltava voimassa oleva vakuutus.

Ilmoittaudu peruskurssille myClubissa tästä!

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto on auki arkisin klo 14.00-20.00