Junnu-jutsu - Kilpaileminen


SÄÄNNÖT TIIVISTETYSTI (säännöt katsottavissa tästä).

Hokutoryu ottelun tarkoitus
Hokutoryu-ottelun tarkoituksena on kamppailla vastustajan kanssa hyödyntäen ju-jutsun perinteistä kamppailuajatusta ja tekniikoita. Tavoitteena on, että ottelijan tulee osoittaa kamppailussa hyvää jujutsuhenkeä, rohkeutta, paineensietokykyä ja peräänantamattomuutta sekä kykyä käyttää ja soveltaa monipuolisesti ju-jutsutekniikkaa. Alle 18-vuotiaiden osalta korostetaan erityisesti rehdin kamppailun, vastustajan kunnioittamisen, muiden kannustamisen ja yhteisten sääntöjen noudattamisen merkitystä.

Hokutoryu-ottelun kesto
Hokutoryu-kilpailuissa otteluiden kesto on kaksi 2 minuutin erää, joiden välissä on yhden minuutin tauko. Alle 18-vuotiaiden turnausmuotoisissa kilpailuissa karsintaotteluiden kesto voi olla 1 x 2 min tai 1 X 3min. Ottelu alkaa kumarruksella ensin tuomareille ja sitten vastustajalle. Ottelun päätteeksi kumarretaan ensin vastustajalle ja sitten tuomareille. Ottelu alkaa komennolla hajime. Tuomari keskeyttää tai päättää ottelun komennolla yame.

Ottelussa saa pisteitä seuraavasti:
- lyönti vartaloon 1 piste
- potku vartaloon 2 pistettä
- potku päähän 3 pistettä
- täydellinen heitto 5 pistettä
- ei-täydellinen heitto tai maahanvienti 1 piste

- Ottelun voi voittaa ennen täyttä aikaa tyrmäyksellä, lukolla tai vastustajan luovutuksella. Junioriotteluissa päästä tyrmääminen on kielletty. 
- Jos ottelun lopussa kummallakin ottelijalla on tasamäärä pisteitä, voittaa se ottelija, joka osoitti parempaa tekniikkaa ja otteluhenkeä.
HUOM ! Hokutoryu-ottelu ei voi päättyä tasan.

Seuraavat varusteet ovat pakollisia Hokutoryu – kilpailuissa.
– Puhdas Hokutoryugi
– Hammassuojat
– Pojilla alasuojat
– Tytöillä rintasuojat (14-vuotta täyttäneet)

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto on auki arkisin klo 14.00-20.00