Kickboxing - Yleistä

Kickboxing eli potkunyrkkeily on nykyään erittäin suosittu kuntoilumuoto miesten ja naisten keskuudessa. Alkujaan laji on kehitetty pelkistetyksi kamppailumuodoksi, joka perustuu lyönti- ja potkutekniikoihin, ja jota harjoittelivat vain kilpailijat. Harjoiteltavat tekniikat ovat käytännönläheisiä ja toimivia. Kickboxing kehitettiin täyden kontaktin (full contact) ottelumuodoksi Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Suomeen kickboxing rantautui Auvo Niinikedon välityksellä 1980. Helsingin ju-jutsuklubi on Suomen ensimmäinen kickboxingseura. 

Harjoittelu
Toimintaan tullaan mukaan peruskurssin kautta, jonka aikana opetellaan peruslyönnit ja -potkut, sekä fyysiset valmiudet lajin harrastamiseen. Peruskurssin harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa, sen jälkeen on mahdollisuus harjoitella useammin. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikka- ja lihaskuntoharjoituksia, joilla parannetaan kehon koordinaatiota ja hallintaa. Kilpailemisesta kiinnostuneilla on mahdollisuus käydä erityisissä kilpailijoille tarkoitetuissa harjoituksissa. 

Varusteet
Peruskurssille vaatetus voi olla sellainen joka soveltuu sisäliikuntaan, harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Pukuhuoneesta harjoitustilaan (dojolle) siirtymiseen olisi hyvä hankkia sisäsandaalit tai vastaavat. Keltaisestavyöstä ylöspäin harjoitteluasuna tulee olla seuran t-paita, seuran sinivalkoiset kickboxing housut tai seuran shortsit ja vyötäröllä tasoa osoittava vyö. Muita varusteita ovat nyrkkeilyhanskat ja jalkasuojat. Asuja ja joitakin varusteita voi ostaa Ju-jutsuklubin toimistosta. Sieltä saa myös neuvoa niiden hankinnassa, myös ohjaajat opastavat ja vastaavat kysymyksiin. Seuran shortsit voi tilata Kamppailuvarusteen sivulta.

Käyttäytyminen
Koska kyseessä on kamppailulaji niin siihen kuuluu salietiketti. Harjoitukset aloitetaan ja lopetetaan tietyssä muodostelmassa, missä harjoituksen ohjaaja näkee keitä on läsnä ja lopussa luovuttaa harjoituskortin. Harjoittelijoiden tulee pestä jalkansa ennen harjoitusten alkua, näin harjoitusalusta (tatami) pysyy puhtaana. Harjoittelijoilla tulee olla yhtenäinen asu ja heidän tulee kunnioittaa harjoituspariaan tämän koon ja taitojen mukaan. Harjoitusten aikana tulee pyrkiä mahdollisimman vähään puhumiseen, näin säilyy harjoitusrauha ja koko ryhmän keskittyminen. Dojolla juominen ja syöminen on kiellettyä ja harjoitusten aikana saa poistua vain ohjaajan luvalla, sillä hänellä on vastuu harjoittelijoista ja hänen tulee tietää missä kukin liikkuu. Etiketti opetetaan peruskurssilla yksityiskohtineen ja ohjaajat opastavat siinä. 

Vakuutus ja lisenssi
Helsingin Ju-jutsuklubi ei ole vakuuttanut harjoittelijoitaan, jokaisen tulisi hankkia itselleen vapaa-ajan vakuutus joka korvaa kamppailulajien harrastamisessa sattuneet vahingot. Yksi vaihtoehto löytyy Potkunyrkkeily liiton internettisivuilta, josta voi myös hankkia itselleen lisenssin. Lisenssi on kilpailijoille pakollinen, mutta sen ei tarvitse olla potkunyrkkeily liiton tarjoama. 

Leirit
Suomen potkunyrkkeily liitto järjestää jäsenseuroille vuosittain leirejä ja koulutusta, joista tietoa saa liiton internetsivuilta. Helsingin Ju-jutsuklubin kickboxin-leireistä tiedotetaan klubin internetsivuilla ja salin ilmiotustaululla.

Peruskurssit
Lue lisää peruskursseista ja ilmoittaudu tästä!

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto on auki arkisin klo 14.00-20.00