Lajit Aikuisille

Hokutoryu Ju-jutsu
Monipuolinen itsepuolustuslaji
Kickboxing
Potkunyrkkeilyssä harjoitellaan kokonaisvaltaista pystyottelua.
Brasilialainen Jujutsu
Brasilialaisessa Jujutsussa harjoitellaan mattokamppailua. Lajissa tavoitteena on saada vastustaja luovuttamaan lukko- tai kuristusotteeseen. BJJ on vain painia eikä siinä lyödä tai potkita.
Kyokushin Karate
Kyokushin Karate on karaten suurimpia tyylisuuntia. Lajiin kuuluu itsepuolustusta, ottelua, perinteisempää harjoittelua sekä murskausta.
Sambo
Sambo on venäläinen kamppailulaji.
Kenjutsu
Kenjutsussa harjoitellaan Katanan, japanilaisen miekan, käyttöä. Harjoituksissa käytetään välillä oikeaa miekkaa ja välillä harjoittelumiekkaa, "bokkenia".

Lajit Lapsille

Junnu-jutsu
Junnu-jutsu on Hokutoryusta lapsille ja nuorille kehitetty laji.
Junnu BJJ
Junnu BJJ on junnuille suunnattu versio Brasilialaisesta Jujutsusta

Junnu ju-jutsu on Hokutoryu Ju-jutsusta sovellettu tehokas liikuntamuoto 7-14 vuotiaille. Harjoitteista on poistettu tämän ikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Tavoitteena on, että lapsi ja nuori saa perusvalmiudet myöhempää ju-jutsuharjoittelua varten ja omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan ju-jutsun parissa.

Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, jossa opitaan lajin perustaidot ja kehitetään fyysistä kuntoa. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallinta, -tietoisuutta ja keskittymiskykyä. Harjoittelu tapahtuu pareittain ja ryhmissä, joten harjoitusta saa myös sosiaalinen kehittyminen. Junnu ju-jutsun aloittaminen ei edellytä aikaisempaa urheilutaustaa.

Junnu ju-jutsun peruskurssit alkavat kahdesti vuodessa, tammikuussa ja elokuussa. Peruskurssi harjoittelee torstaisin klo 17:00-18:00 ja sunnuntaisin klo 16:00-17:15. Ryhmän ohjaa kokenut junnuohjaaja, Hokutoryu ju-jutsun maailmanmestari Nina Muukkonen.

Peruskurssilla lapsella on hyvä olla mukana kevyt verryttelyasu, kuten t-paita ja verkkarit, sekä peseytymisvälineet. Tatamilla harjoitellaan aina paljain jaloin, joten on hyvä varata mukaan sandaalit, joilla kuljetaan pukuhuoneen ja salin väli. Jalat tulee pestä pukuhuoneessa ennen harjoittelua.

Ohjaajat kertovat milloin puvun hankinta on ajankohtaista, Hokutoryu ju-jutsussa käytetään valkoista ju-jutsu gi:tä, jossa ei ole isoja merkkejä tai logoja. Puvun voi tilata virallisesta Hokutoryukaupasta, Budogusta. Suomen Karateliiton lisenssillä saa tilauksesta -10% alennuksen. Pukuun ommellaan Hokutoryu rintamerkki ja seuran hihamerkki, ne voi ostaa Klubin toimistosta. Peruskurssilla käytetään 6. Mon eli valkoista vyötä.

Pukuhuoneiden kaappeja varten tarvitset oman riippulukon. Pukuhuoneiden kaappeja saa varata vain harjoituksen ajaksi, ne eivät ole jatkuvaa säilytystä varten.

Uudet peruskurssit alkavat kahdesti vuodessa, tammikuussa ja elokuussa. Peruskurssin hinta on 100 € ja kestää noin viisi kuukautta.

Ilmoittaudu peruskurssille myClubiin tästä!


SÄÄNNÖT TIIVISTETYSTI (säännöt katsottavissa tästä).

Hokutoryu ottelun tarkoitus
Hokutoryu-ottelun tarkoituksena on kamppailla vastustajan kanssa hyödyntäen ju-jutsun perinteistä kamppailuajatusta ja tekniikoita. Tavoitteena on, että ottelijan tulee osoittaa kamppailussa hyvää jujutsuhenkeä, rohkeutta, paineensietokykyä ja peräänantamattomuutta sekä kykyä käyttää ja soveltaa monipuolisesti ju-jutsutekniikkaa. Alle 18-vuotiaiden osalta korostetaan erityisesti rehdin kamppailun, vastustajan kunnioittamisen, muiden kannustamisen ja yhteisten sääntöjen noudattamisen merkitystä.

Hokutoryu-ottelun kesto
Hokutoryu-kilpailuissa otteluiden kesto on kaksi 2 minuutin erää, joiden välissä on yhden minuutin tauko. Alle 18-vuotiaiden turnausmuotoisissa kilpailuissa karsintaotteluiden kesto voi olla 1 x 2 min tai 1 X 3min. Ottelu alkaa kumarruksella ensin tuomareille ja sitten vastustajalle. Ottelun päätteeksi kumarretaan ensin vastustajalle ja sitten tuomareille. Ottelu alkaa komennolla hajime. Tuomari keskeyttää tai päättää ottelun komennolla yame.

Ottelussa saa pisteitä seuraavasti:
- lyönti vartaloon 1 piste
- potku vartaloon 2 pistettä
- potku päähän 3 pistettä
- täydellinen heitto 5 pistettä
- ei-täydellinen heitto tai maahanvienti 1 piste

- Ottelun voi voittaa ennen täyttä aikaa tyrmäyksellä, lukolla tai vastustajan luovutuksella. Junioriotteluissa päästä tyrmääminen on kielletty. 
- Jos ottelun lopussa kummallakin ottelijalla on tasamäärä pisteitä, voittaa se ottelija, joka osoitti parempaa tekniikkaa ja otteluhenkeä.
HUOM ! Hokutoryu-ottelu ei voi päättyä tasan.

Seuraavat varusteet ovat pakollisia Hokutoryu – kilpailuissa.
– Puhdas Hokutoryugi
– Hammassuojat
– Pojilla alasuojat
– Tytöillä rintasuojat (14-vuotta täyttäneet)

Juniori ju-jutsu on sovellettu 7-14 vuotiaille harrastajille, harjoitteista on poistettu tämän ikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Tavoitteena on että lapsi ja nuori saa perusvalmiudet myöhempää ju-jutsuharjoittelua varten ja omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan ju-jutsun parissa. Junioriohjaajien koulutuksesta vastaa lastentarhaopettaja Kimmo Tenhunen, 7. danin mustavyö. Ohjaajia koulutetaan myös mm. ensiavussa.

Harjoittelu
Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, jossa opitaan lajin perustaidot ja kehitetään fyysistä kuntoa. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista, harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallinta, -tietoisuutta ja keskittymiskykyä. Harjoittelu tapahtuu pareittain ja ryhmissä, joten harjoitusta saa myös sosiaalinen kehittyminen.

Varusteet
Peruskurssin voi aloittaa sisäliikuntaan sopivalla vaatetuksella, harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Kurssin aikana harjoittelijoille tulee hankkia lajin omainen valkoinen harjoituspuku (ju-jutsugi). Jokainen harjoittelija tulee pestä jalkansa ennen harjoitustilaan (dojolle) siirtymistä, niin pukuhuoneesta siirtymiseen on hyvä hankkia sisäsandaalit tai vastaavat. Varusteitten tulee olla puhtaita ja asiallisia, pitkät hiukset sidottuna, kynnet tulee leikata ja korut, kellot otettava pois. Harjoittelijoilla tulee olla myös vaihtovaatteet ja suihkuvarusteet mukana, pukukaappia varten riippulukko, juomapullo on myös hyvä olla mukana.

Käyttäytyminen
Ju-jutsun perinteiden mukaan peruskurssilla opetetaan lajinomainen etiketti ja sitä ylläpidetään läpi ju-jutsuharratuksen. Etiketin perusajatus on lajin, opettajan (sensein, mustavyön tai sempain, vanhemman), dojon ja harjoituskumppanien kunnioittaminen. Siisteys kuluu oleellisena osana japanilaisen perinteen omaavaan Hokutoryun, joten dojolla ei saa juoda tai syödä ja sinne tuodut henkilökohtaiset tavarat siistissä järjestyksessä. Ohjaajat vastaavat etikettiä koskeviin kysymyksiin. Puhumista tulee välttää jotta keskittymiskyky säilyisi läpi koko harjoitusajan. Ohjaajat ovat vastuussa harjoituksesta ja junioreista, näin olen, sieltä ei saa poistua ilman lupaa.

Kilpailut ja leirit
Helsingin Ju-Jusuklubi järjestää junioreille salin sisäisiä Hokutoryu kilpailuja, osanotto vapaaehtoista, ks. juniorikilpailu säännöt. Junioreille järjestetään vuosittain kansalliset SM-kilpailut ja Hokutoryu leiri, joissa tavataan muita harrastajia, vietetään hauskaa aikaa ju-jutsun merkeissä. Lisätietoja saa klubin toimistosta.

Vakuutus
Helsingin Ju-Jujutsuklubi ei ole vakuuttanut harjoittelijoitaan, joten jokaisen on hyvä tarkistaa, että vapaa-ajan vakuutus kattaa kamppailulajit. Suomen Karateliiton internetsivuilta, www.kareteliitto.fi, löytyy kamppailulajeille räätälöity vakuutus vaihtoehto. Kilpailuihin osallistuvilla on oltava voimassa oleva vakuutus.
Junioreiden vyökoevaatimukset löytyvät Hokutoryu.com sivulla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Siirry vyökoevaatimuksiin tästä. 

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto auki arkisin klo 14.00-20.00