Lajit Aikuisille

Hokutoryu Ju-jutsu
Monipuolinen itsepuolustuslaji
Kickboxing
Potkunyrkkeilyssä harjoitellaan kokonaisvaltaista pystyottelua.
Brasilialainen Jujutsu
Brasilialaisessa Jujutsussa harjoitellaan mattokamppailua. Lajissa tavoitteena on saada vastustaja luovuttamaan lukko- tai kuristusotteeseen. BJJ on vain painia eikä siinä lyödä tai potkita.
Kyokushin Karate
Kyokushin Karate on karaten suurimpia tyylisuuntia. Lajiin kuuluu itsepuolustusta, ottelua, perinteisempää harjoittelua sekä murskausta.
Sambo
Sambo on venäläinen kamppailulaji.
Kenjutsu
Kenjutsussa harjoitellaan Katanan, japanilaisen miekan, käyttöä. Harjoituksissa käytetään välillä oikeaa miekkaa ja välillä harjoittelumiekkaa, "bokkenia".

Lajit Lapsille

Junnu-jutsu
Junnu-jutsu on Hokutoryusta lapsille ja nuorille kehitetty laji.
Junnu BJJ
Junnu BJJ on junnuille suunnattu versio Brasilialaisesta Jujutsusta

Kickboxing on erittäin suosittu kuntoilumuoto joka sopii hyvin sekä miehille että naisille. Peruskurssilla harjoiteltavat tekniikat antavat hyvän valmiuden tulevaan harjoitteluun. Kurssin aikana opetellaan peruslyönnit sekä -potkut ja kohotetaan kuntoa lihas- ja koordinaatioharjoituksin. 

Peruskurssille tarvitset mukaan sisäliikuntaan sopivat vaatteet. Tatamilla harjoitellaan aina paljain jaloin, joten on hyvä varata mukaan sandaalit, joilla kuljetaan pukuhuoneen ja salin välillä. Jalat tulee pestä pukuhuoneessa ennen harjoittelua. Pukuhuoneiden kaappeja varten tarvitset oman riippulukon. Pukukaapit ovat vaatteiden säilyttämistä varten harjoituksen ajaksi, eikä niitä saa varata pidemmäksi aikaa.

Peruskurssin hinta on 80€ ja kestää n. 2,5 kuukautta. Peruskurssilla harjoitellaan kahdesti viikossa, maanantaisin klo 17:00-18:15 ja keskiviikkoisin klo 17:00-18:00. Uudet potkunyrkkeilyn peruskurssit alkavat neljästi vuodessa, tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Jos et löydä seuraavan peruskurssin alkamisajankohtaa tai jokin muu asia mietityttää, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilmoittaudu peruskurssille myClubiin tästä!
Peruskurssin käyneellä on mahdollisuus lunastaa itselleen potkunyrkkeilypassi, se on pakollinen kilpailuissa. Kaavakkeen saa ohjaajalta tai Suomen potkunyrkkeily liiton sivuilta, http://www.kickboxing.fi.


Kickboxingissa otellaan kolmessa muodossa:

Wako Full contact
[Säännöt]

Wako Light contact
Kevytkontaktipotkunyrkkeily ottelussa suoriudutaan hyvin kontrolloiduin tekniikoin, lyönti-ja potkutekniikoilla on yhtä suuri merkitys. Ks. Wako Full contact säännöt.

Wako Low kick
Alapotkuottelu on täyskontaktipotkunyrkkeilyä, jossa on mahdollisuus kohdistaa hyökkäys vastustajan alaraajoihin. Osumapinta on polven yläpuolelta lonkan alapuolelle. Suorat potkut jalkoihin ovat kiellettyjä.
Alapotkun säännöt ovat muuten täsmälleen samat kuin täyskontaktiottelumuodon.

1. SUOJAVARUSTEET JA ASU
Alapotkussa ottelijoiden on käytettävä shortseja. Muuten suojavarustus on sama kuin nk. yläpotkuotteluissa.
2. POTKUT ERÄÄ KOHDEN
Myös alapotkuotteluissa on noudatettava kuuden (6) potkun sääntöä erää kohden, kuten kevyt- ja täyskontaktissa, samoin menettelyin.

Jokaisella kilpailijalla pitää olla FKBF:n potkunyrkkeilypassi esittää punnituksen yhteydessä. Lisenssin voi hankkia Suomen potkunyrkkeily liiton sivuilta, mistä löytyy ohjeet ja kaavakkeet.

Kickboxing eli potkunyrkkeily on nykyään erittäin suosittu kuntoilumuoto miesten ja naisten keskuudessa. Alkujaan laji on kehitetty pelkistetyksi kamppailumuodoksi, joka perustuu lyönti- ja potkutekniikoihin, ja jota harjoittelivat vain kilpailijat. Harjoiteltavat tekniikat ovat käytännönläheisiä ja toimivia. Kickboxing kehitettiin täyden kontaktin (full contact) ottelumuodoksi Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Suomeen kickboxing rantautui Auvo Niinikedon välityksellä 1980. Helsingin ju-jutsuklubi on Suomen ensimmäinen kickboxingseura. 

Harjoittelu
Toimintaan tullaan mukaan peruskurssin kautta, jonka aikana opetellaan peruslyönnit ja -potkut, sekä fyysiset valmiudet lajin harrastamiseen. Peruskurssin harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa, sen jälkeen on mahdollisuus harjoitella useammin. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikka- ja lihaskuntoharjoituksia, joilla parannetaan kehon koordinaatiota ja hallintaa. Kilpailemisesta kiinnostuneilla on mahdollisuus käydä erityisissä kilpailijoille tarkoitetuissa harjoituksissa. 

Varusteet
Peruskurssille vaatetus voi olla sellainen joka soveltuu sisäliikuntaan, harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Pukuhuoneesta harjoitustilaan (dojolle) siirtymiseen olisi hyvä hankkia sisäsandaalit tai vastaavat. Keltaisestavyöstä ylöspäin harjoitteluasuna tulee olla seuran t-paita, seuran sinivalkoiset kickboxing housut tai seuran shortsit ja vyötäröllä tasoa osoittava vyö. Muita varusteita ovat nyrkkeilyhanskat ja jalkasuojat. Asuja ja joitakin varusteita voi ostaa Ju-jutsuklubin toimistosta. Sieltä saa myös neuvoa niiden hankinnassa, myös ohjaajat opastavat ja vastaavat kysymyksiin. Seuran shortsit voi tilata Kamppailuvarusteen sivulta.

Käyttäytyminen
Koska kyseessä on kamppailulaji niin siihen kuuluu salietiketti. Harjoitukset aloitetaan ja lopetetaan tietyssä muodostelmassa, missä harjoituksen ohjaaja näkee keitä on läsnä ja lopussa luovuttaa harjoituskortin. Harjoittelijoiden tulee pestä jalkansa ennen harjoitusten alkua, näin harjoitusalusta (tatami) pysyy puhtaana. Harjoittelijoilla tulee olla yhtenäinen asu ja heidän tulee kunnioittaa harjoituspariaan tämän koon ja taitojen mukaan. Harjoitusten aikana tulee pyrkiä mahdollisimman vähään puhumiseen, näin säilyy harjoitusrauha ja koko ryhmän keskittyminen. Dojolla juominen ja syöminen on kiellettyä ja harjoitusten aikana saa poistua vain ohjaajan luvalla, sillä hänellä on vastuu harjoittelijoista ja hänen tulee tietää missä kukin liikkuu. Etiketti opetetaan peruskurssilla yksityiskohtineen ja ohjaajat opastavat siinä. 

Vakuutus ja lisenssi
Helsingin Ju-jutsuklubi ei ole vakuuttanut harjoittelijoitaan, jokaisen tulisi hankkia itselleen vapaa-ajan vakuutus joka korvaa kamppailulajien harrastamisessa sattuneet vahingot. Yksi vaihtoehto löytyy Potkunyrkkeily liiton internettisivuilta, josta voi myös hankkia itselleen lisenssin. Lisenssi on kilpailijoille pakollinen, mutta sen ei tarvitse olla potkunyrkkeily liiton tarjoama. 

Leirit
Suomen potkunyrkkeily liitto järjestää jäsenseuroille vuosittain leirejä ja koulutusta, joista tietoa saa liiton internetsivuilta. Helsingin Ju-jutsuklubin kickboxin-leireistä tiedotetaan klubin internetsivuilla ja salin ilmiotustaululla.

Peruskurssit
Lue lisää peruskursseista ja ilmoittaudu tästä!

Potkunyrkkeilyn ajantasaiset vyökoevaatimukset löytyvät Potkunyrkkeilyliiton sivuilta.

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto auki arkisin klo 14.00-20.00