Lajit Aikuisille

Hokutoryu Ju-jutsu
Monipuolinen itsepuolustuslaji
Kickboxing
Potkunyrkkeilyssä harjoitellaan kokonaisvaltaista pystyottelua.
Brasilialainen Jujutsu
Brasilialaisessa Jujutsussa harjoitellaan mattokamppailua. Lajissa tavoitteena on saada vastustaja luovuttamaan lukko- tai kuristusotteeseen. BJJ on vain painia eikä siinä lyödä tai potkita.
Kyokushin Karate
Kyokushin Karate on karaten suurimpia tyylisuuntia. Lajiin kuuluu itsepuolustusta, ottelua, perinteisempää harjoittelua sekä murskausta.
Sambo
Sambo on venäläinen kamppailulaji.
Kenjutsu
Kenjutsussa harjoitellaan Katanan, japanilaisen miekan, käyttöä. Harjoituksissa käytetään välillä oikeaa miekkaa ja välillä harjoittelumiekkaa, "bokkenia".

Lajit Lapsille

Junnu-jutsu
Junnu-jutsu on Hokutoryusta lapsille ja nuorille kehitetty laji.
Junnu BJJ
Junnu BJJ on junnuille suunnattu versio Brasilialaisesta Jujutsusta

Hokutoryu Ju-jutsu on erittäin monipuolinen itsepuolustuslaji. Moderni ja tehokas Ju-jutsun tyylisuunta on hyvä kuntoilumuoto niin miehille kuin naisille. Peruskurssilla opitaan Ju-jutsun perustekniikat jotka antavat hyvän valmiuden tulevaan harjoitteluun. Peruskurssille tarvitset mukaan kevyen verryttelyasun, et siis tarvitse ju-jutsugi:tä heti alussa. Tatamilla harjoitellaan aina paljain jaloin, joten on hyvä varata mukaan sandaalit, joilla kuljetaan pukuhuoneen ja salin väli. Jalat tulee pestä pukuhuoneessa ennen harjoittelua.

Pukuhuoneiden kaappeja varten tarvitset oman riippulukon. Pukuhuoneiden kaappeja saa varata vain harjoituksen ajaksi, ne eivät ole jatkuvaa säilytystä varten.

Peruskurssin hinta on 80€ ja kestää n. 2,5 kuukautta. Peruskurssilla harjoitellaan kahdesti viikossa, maanantaisin klo 18:15-19:15 ja keskiviikkoisin klo 18:00-19:15. Uudet Hokutoryu ju-jutsun peruskurssit alkavat neljästi vuodessa, tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Jos et löydä seuraavan peruskurssin alkamisajankohtaa tai jokin muu asia mietityttää, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilmoittaudu peruskurssille myClubiin tästä

Ohjaajat kertovat milloin puvun hankinta on ajankohtaista, Hokutoryu ju-jutsussa käytetään valkoista ju-jutsu gi:tä, jossa ei ole isoja merkkejä tai logoja. Puvun voi tilata virallisesta Hokutoryukaupasta, Budogusta. Suomen Karateliiton lisenssillä saa tilauksesta -10% alennuksen. Pukuun ommellaan Hokutoryu rintamerkki ja seuran hihamerkki, ne voi ostaa Klubin toimistosta. Peruskurssilla käytetään 6. Kyu eli valkoista vyötä.


SÄÄNNÖT


· Otteluaika on jaettu kahteen kahden minuutin pituiseen erään, joiden välillä on minuutin pituinen tauko.
· Ottelualue on 8x8 metriä leveä lisättynä metrin levyisellä turva-alueella. Ottelualueen tulee olla katettu tatamilla.
· Ottelussa on neljä tuomaria, yksi mattotuomari ja kolme arvostelutuomaria.
· Ottelijoilla on valkoinen ju-jutsugi, jonka tulee olla ehjä ja puhdas. Kaikilla ottelijoilla pitää olla hammassuojat, miehillä alasuojat ja naisilla rintasuojat.
· Ottelu alkaa kumarruksella ensin tuomareille ja sitten vastustajalle. Ottelun päätteeksi kumarretaan ensin vastustajalle ja sitten tuomareille.
· Ottelu alkaa komennolla hajime.
· Tuomari keskeyttää tai päättää ottelun komennolla yame.

Ottelussa saa pisteitä seuraavasti:
· lyönti vartaloon 1 piste
· potku vartaloon 2 pistettä
· potku päähän 3 pistettä
· täydellinen heitto 5 pistettä
· ei-täydellinen heitto tai maahanvienti 1 piste 
· Ottelun voi voittaa ennen täyttä aikaa tyrmäyksellä, lukolla tai vastustajan luovutuksella 
· Jos ottelun lopussa kummallakin ottelijalla on tasamäärä pisteitä, voittaa se ottelija, joka osoitti parempaa tekniikkaa ja otteluhenkeä.
HUOM ! Hokutoryu-ottelu ei voi päättyä tasan.

Kilpailtaessa kiellettyjä tekniikoita ovat:
· lyönnit päähän
· epäurheilijamainen käytös
· lyönnit ja potkut vastustajan niskaan, selkään tai sukuelimiin
· potkut vastustajan päähän kiinnipitäessä
· polvipotku päähän 
· heitot tai heiton yritykset lukko- tai kuristustekniikan yhteydessä
· lukot niskaan ja selkärangan alueelle liikkeessä
· vastustajan vahingoittaminen kielletyllä tekniikalla
· vastustajan pakeneminen, pelon näyttäminen tai loukkaantuneen esittäminen
Kaikki kielletyt tekniikat kilpailussa voivat johtaa jopa hylkäämiseen ilman varoitusta.

Komennot:
· chui - varoitus
· hajime - aloittakaa
· hansoku-make - hylkäys
· yame - seis

Auvo Niiniketo - Hokutoryun kehittäjä Hokutoryun, Pohjoisen tyylisuunnan on kehittänyt Auvo Niiniketo

Helsingin Ju-Jutsuklubilla harjoitteleminen alkoi vuonna 1977, ja siitä tuli Suomen ensimmäinen ju-jutsuseura. Auvo Niiniketo on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja. Suomessa harrastettavien kamppailutaitojen joukossa Hokutoryu Ju-jutsu on vakiinnuttanut asemansa ja kuuluu suosituimpien lajien joukkoon. Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen ju-jutsun keskeiset periaatteet.


Perustekniikoita ovat lyönnit, potkut, heitot, lukot, kuristukset ja erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu Ju-Jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen. Itsepuolustus- ja kuntolajina Hokutoryu on kasvattanut suosiotaan naisten ja nuorten keskuudessa ja heidän osuus harrastajista onkin nousussa.

Harjoittelu
Peruskurssi antaa tekniset ja fyysiset valmiudet lajin harrastamiseen. Peruskurssi harjoittelee kahdesti viikossa ja sen jälkeen on mahdollisuus harjoitella useammin ja osallistua myös muihin Helsingin Ju-Jutsuklubilla harjoitettavien lajien harjoituksiin. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikkaharjoitusten lisäksi lihaskunto-, koordinaatio- ja kehonhallintaharjoitteita. Harjoittelu tapahtuu pääasiallisesti pareittain. 

Varusteet
Peruskurssilla vaatetus tulisi olla sisäliikuntaan sopiva, harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Kurssin aikana tulisi hankkia lajiin sopiva harjoituspuku, ju-jutsugi ja siihen kuuluvat merkit. Toimiston henkilökunta ja ohjaajat opastavat ju-jutsugin hankinnassa. Ju-jutsun ja budon keskeisiin periaatteisiin kuuluu siisteys, harjoittelijoiden tulee aina ennen harjoituksia tarkistaa että heidän varusteensa ovat puhtaat ja ehjät ja muutoinkin asiallisessa kunnossa. Harjoittelijan tulee pestä jalkansa ennen siirtymistä harjoitustilaan (dojolle), jotta harjoitusalusta (tatami) pysyisi puhtaana. Pukuhuoneesta dojolle siirtymiseen tulee varata sisäjalkineet, sandaalit tai vastaavat. Ohjaajat ja toimiston väki neuvovat kaikessa mikä koskee tapoja ja varusteita. 

Käyttäytyminen
Hokutoryu Ju-Jutsussa on käytössä perinteinen budo-etiketti, etikettiin tutustuminen ja totuttelu aloitetaan jo peruskurssilla. Etiketin perusperiaate on kunnioittaminen ja lojaalius lajia, dojoa, Senseitä (mestareita), opettajia ja harjoituskumppaneita kohtaan. Jokaisen harjoittelijan tulee ottaa huomioon parinsa koko ja taidot. Dojo oli alkujaan mietiskelylle pyhitetty tila, joten siellä ei juoda, syödä tai seurustella. Ohjaaja on dojolla ehdoton auktoriteetti, dojolta ei saa poistua eikä sinne tulla ilman ohjaajan lupaa.

Vakuutus
Harjoittelijalla on hyvä olla vapaa-ajan vakuutus joka kattaa kamppailulajien parissa sattuneet tapaturmat. Suomen Karateliiton internetsivuilla voi tutustua yhteen vaihtoehtoon,www.karateliitto.fi

Leirit ja koulutukset
Hokutoryu valtakunnallisia leirejä järjestetään vuosittain neljä. Leirit ovat tarkoitettu kaikille vyöarvoille keltaisesta mustaan. Leireillä on mahdollisuus harjoitella koti- ja ulkomaisten huippukouluttajien opastuksella, ja tavata myös muita lajin harrastajia. Leireillä pidetään vyökokeita, järjestetään kilpailuja ja illanviettoja. Helsingin ju-jutsuklubilla järjestetään aikuisille ja junioreille useita vierailevien valmentajien viikonloppuleirejä, lisäksi järjestetään ensiapu- ja turvakursseja. Ulkomaisille leireille osallistuminen on myös mahdollista. Leireistä tiedotetaan ju-jutsuklubin ja finjutsun www-sivuilla sekä dojon ilmoitustaululla, lisätietoja saa klubin toimistosta.

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto auki arkisin klo 14.00-20.00