Muukkonen vuoden ju-jutsuka 2019

 
Suomen Karateliitto on tehnyt vuoden 2019 valinnat ja vuoden ju-jutsukaksi valittiin Helsingin ju-jutsuklubin Nina Muukkonen. Muukkonen (1. Dan) on urallaan voittanut kaiken mahdollisen; useita Suomen mestaruuksia, Euroopan mestari 2018, maailman mestari 2017 ja mm-pronssia 2019. Lisäksi hän ohjaa omaa junioriryhmää.

ONNITTELUT!

King of the katakomb XV

 
Ju-jutsuklubin Benjamin Murto osallistui 30.11 Vantaalla järjestettyyn lukkopainikilpailuun "King of the katakomb XV", sarjaan amatöörit -76,9kg. Murto otteli hyvin ja voitti yhden ottelun, mutta ei tällä kertaa yltänyt mitalisijoille.

Kamppailulajien I-tason junioriohjaajakoulutus

 
Suomen Karateliitto järjesti kamppailulajien yhteisen I-tason junioriohjaajakoulutuksen, jonka lähijaksot olivat Helsingissä. Seuraavat Ju-jutsuklubilaiset suorittivat koulutukseen hyväksytysti: Carla Ariola, Juhani Salo, Venla Wanner, Risto Mikola ja Jesse West. Koulutuksen sisältöön kuului mm. lasten ja nuoren liikunnan ja urheilun perusteet, yleinen liikuntakasvatus, lasten kehitysvaiheet, harjoitussuunnitelman laatiminen ja lajiosa. Yhtenä osana koulutusta käytiin läpi budolajeille tyypillisimmät urheiluvammat ja ensiapu. Kouluttajana toimi Niko Koivula.

Hokutoryukilpailut aikuisille ja junioreille Lohjalla


Lohjan Kamppailukeskus järjesti lauantaina 23.11.2019 kansalliset Hokutoryukilpailut Sporttikeskus Tennarin tiloissa Lohjalla. Kilpailut oli jälleen kerran hyvin järjestetty ja kilpailuissa nähtiin yhteensä 37 mielenkiintoista ottelua. Ju-jutsuklubilta kisoihin osallistui kahdeksan rohkeaa ottelijaa; aikuisiin Eeva Pohto ja junioreihin Aleksi Laine, Ava Uotila, Elmeri Kylväjä, Ida Laine, Kuutti Asikainen, Nisse Lönnroth ja Olli Liljeström. 

Sarjassa naiset -66kg Eeva Pohdon vastustajaksi asettui kokenut Turkulaisottelija Nelli Suominen. Eeva hallitsi ottelua vahvoilla lyönneillä ja potkuilla ja vei lopulta ottelun nimiinsä selkeällä pistevoitolla. 7-13 –vuotiaiden sarjoissa Ida Laine voitti sarjan -33kg käsilukolla ensimmäisessä erässä. Nisse Lönnroth otteli sarjassa -38kg, ensikertalainen Nisse otteli rohkeasti mutta ei sijoittunut. Ava Uotila sai hopeaa sarjasta -48kg kolmella otteluvoitolla, Elmeri Kylväjä oli samassa sarjassa neljäs yhdellä otteluvoitolla. Sarjassa +53kg Ju-jutsuklubin Olli Liljeström ja Aleksi Laine kohtasivat toisensa, kamppailun voitti Liljeström käsilukolla. Kuutti Asikainen sai pronssia sarjasta kadetit -73kg.  

Olli Liljeström otteli toisen kamppailun vuotta vanhempaa, Espoolaista Edward Hagmania vastaan. Liljeström voitti ottelun selvästi pistein ja sai yleisön suosion keräämällä pisteitä tarkoilla pääpotkuilla.

Joukkueen johtajana oli Jyri Turunen ja toisena huoltajana Michael Saarikoski. Ju-jutsuklubilta tuomareina olivat Antti Käenmäki (päätuomari) ja Natalia Gadolin.

Kaikki tulokset nähtävissä täällä.

Hokutoryuleiri Lvivissä 
Soke Auvo Niiniketo 10. Dan ja Shihan Kimmo Tenhunen 7. Dan olivat vierailevina kouluttajina Länsiukrainalaisessa Lvivin kaupungissa 15-17.11.2019 pidetyllä Hokutoryu ju-jutsuleirillä. Leiri oli osa paikallisten budoseurojen viikonloppuleirien sarjaa, joka tunnettiin nimellä Budo Marathon 2019. Leiriin osallistui harjoittelijoita Ukrainan lisäksi naapurimaista, kuten Puolasta, jonne Lvivistä on matkaa vain 50km.

Kimmo Tenhunen ohjasi yhdet harjoitukset myös lapsille, joita paikalla oli n. 80. Lasten liikunnalliset valmiudet olivat hyvät ja kaikesta näki, että he olivat tottuneet kurinalaiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun. Soke ohjasi harjoitukset mustille vöille ja Tenhunen ohjasi mustien vöiden lisäksi myös muita eritasoisia ju-jutsuryhmiä. Tenhunen ohjasi myös isäntien toivoman esittelyharjoituksen Kenjutsusta, joka herätti suurta mielenkiintoa erityisesti vanhempien harrastajien piirissä.

Leiri huipentui paikallisen Hokutoryuohjaajan, Ju-jutsuklubillakin vierailleen, vahvarakenteisen taistelijan, Petro Mochernyukin kovatasoiseen ja vaativaan 3. Danin testiin, jonka päätteeksi Soke Niiniketo myönsi hänelle 3. Danin vyöarvon.

Yhteystiedot

Puh: +358-(0)9-694 6554
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 D 4. krs
00180 Helsinki
Toimisto auki arkisin klo 16.00-19.30